Mardeiaşii politici în acţiune - Blogul Sf.Sisoe
Blogul Sf.Sisoe: Mardeiaşii politici în acţiune

Mardeiaşii politici în acţiune

>> duminică, 25 octombrie 2009

Gata. A început oficial campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. Primele secvenţe difuzate de televiziuni din noaptea de 22 spre 23 octombrie 2009 erau de la Târgu Jiu. Două armate destule de numeroase, una îmbrăcată în roşu (PSD), iar cealaltă în portocaliu (PD-L), aşteptau să vină ora 0 ca să lipească afişele de campanie ale preferaţilor. S-au duelat doar verbal. Unii au strigat "Geoană preşedinte", iar ceilalţi ceva mai scurt, ca să aibă cadenţă mai mare, "Bă-se". O imagine idilică, în care duelul s-a petrecut doar la nivel verbal.

Din păcate, mardeiaşii politicii se pregătesc de luptă. Cu siguranţă, niciun partid nu vrea să îi fie asociat numele cu violenţe. Însă ele se petrec. La alegerile anterioare, dacă vă mai amintiţi, s-au produs zeci, dacă nu sute, de incidente cu violenţă. Majoritatea în locuri uitate de lume, în comune şi sate, unde ideologia, atunci când există, nu joacă niciun rol, iar miza este dată de măruntele interese locale.

Să sperăm, totuşi, că, în timpul acestei campanii electorale pentru prezidenţiale, lumea va fi mai ponderată. Nu de alta, dar am reuşit cu destule lucruri să ne facem de ruşine. E mai mult decât de ajuns.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © Free Blogger Templates Wild Birds by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP