Avantajele de a încerca să ucizi un papă - Blogul Sf.Sisoe
Blogul Sf.Sisoe: Avantajele de a încerca să ucizi un papă

Avantajele de a încerca să ucizi un papă

>> duminică, 10 ianuarie 2010

Mehmet Ali Ağca, atentatorul care a încercat, la 13 mai 1981, să-l ucidă pe popularul papă Ioan Paul al II-lea, reuşind să-l rănească grav, va fi eliberat dintr-o închisoare turcească. După 19 ani petrecuţi în închisori din Italia şi restul în închisori din Turcia, el va fi eliberat la 18 ianuarie 2010. Asta în ciuda faptului că ispăşeşte şi o condamnare de închisoare pe viaţă pentru uciderea în 1979 a lui Abdi İpekçi, un jurnalist de stânga, redactorul-şef al ziarului Milliyet. Membru al organizaţiei ultranaţionaliste turce Lupii cenuşii, Ağca pretinde a nu face politică.

Papa Ioan Paul al II-lea l-a vizitat pe Ağca în închisoare, în Italia, l-a iertat pentru atentat şi, în iunie 2000, a intervenit pe lângă preşedintele italian de atunci, Carlo Azeglio Ciampi, să-l graţieze. După ce preşedintele a satisfăcut rugămintea papei, Ağca a fost extrădat în Turcia, unde a fost reîncarcerat.

Avocatul său, Me Haci Ali Özhan, a declarat că clientul său a fost contactat de mai mulţi editori şi producători de filme mai ales din SUA şi Europa, pentru proiecte de film, cărţi şi documentare. Ağca ar fi cerut două milioane de dolari pentru un interviu de televiziune şi cinci milioane pentru două cărţi, potrivit Sunday Times. Mai mult decât atât, acesta i-ar fi scris lui Dan Brown, autorul best-seller-ului "Codul lui da Vinci", căruia i-a propus să scrie împreună o carte, "Codul Vaticanului", pe care să o şi ecranizeze. "Clientul meu va studia în detaliu ofertele şi va lua o decizie după ce se va întâlni cu reprezentanţi ai celor interesaţi", a declarat Özhan. El a mai spus că "Mehmet Ali Ağca se află într-o bună stare de sănătate, atât mentală, cât şi fizică (...) are planuri de căsătorie şi îşi caută o logodnică."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © Free Blogger Templates Wild Birds by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP