Un nou accident feroviar pe magistrala Bucureşti-Constanţa - Blogul Sf.Sisoe
Blogul Sf.Sisoe: Un nou accident feroviar pe magistrala Bucureşti-Constanţa

Un nou accident feroviar pe magistrala Bucureşti-Constanţa

>> sâmbătă, 17 octombrie 2009

Azi dimineaţă, în jurul orei 4, două trenuri de marfă s-au ciocnit pe magistrala Bucureşti-Constanţa. Locomotiva unuia dintre trenuri a lovit din spate un alt tren, care circula cu viteză mai mică. Locomotiva şi un vagon au deraiat, ceea ce a condus la blocarea circulaţiei feroviare pe magistrala Bucureşti-Constanţa, trenurile fiind deviate pe ruta Slobozia-Urziceni.

Cauza accidentului pare a fi faptul că mecanicul unia dintre trenuri nu a respectat semnificaţia semnalizărilor feroviare. În speţă, se pare că unul din semnalele de trecere era stins, iar mecanicul nu a respectat procedura care trebuie urmată într-o asemenea situaţie, reglementată clar de regulile de siguranţa circulaţiei. Ministerul Transporturilor a declanşat deja o anchetă. Două macarale încearcă să repună pe şine locomotiva şi vagonul deraiate.

Aşa cum scriam acum o lună, acest caz, care se adaugă multor altora întâmplate într-un interval scurt, ridică serioase întrebări privind siguranţa circulaţiei pe calea ferată. De vină, pe lângă starea precară a infrastructurii, stau şi erori umane, ceea ce denotă o proastă pregătire, tensiuni legate de probleme sindicale şi lipsa unui control adecvat al respectării regulilor de siguranţa circulaţiei.

A scris şi Vlad Petreanu pe acest subiect.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © Free Blogger Templates Wild Birds by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP