Diacriticele, bată-le vina - Blogul Sf.Sisoe
Blogul Sf.Sisoe: Diacriticele, bată-le vina

Diacriticele, bată-le vina

>> sâmbătă, 10 octombrie 2009

De multă vreme mă întreb de ce nu sunt scrise paginile de Internet şi documentele în limba română cu diacritice. Pe la începuturile computeristicii, când suportul pentru diacritice era limitat, se putea înţelege o astfel de atitudine. Acum, însă, când lucrurile au evoluat, lumea a rămas cu un reflex găunos de a scrie fără diacritice. Probabil că cei mai mulţi dintre noi primesc o grămadă de documente Word, PDF şi altele, care suferă de această hibă. După opinia mea, este o mare lipsă de respect să scrii fără diacritice.

Instituţii ale statului român, cu site-uri fără diacritice: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Economiei (parţial), Ministerul Finanţelor Publice (parţial), Ministerul Mediului (care se deschide cu pornirea automată a unui enervant clip video în care se exhibează Elena Udrea), etc.

Dintre blogurile cu cel mai mare succes din .ro, iată câteva fără diacritice: Cabral, Tudor Chirilă, Mircea Badea, Umbrela Verde, Manafu, etc.

Scrisul fără diacritice conduce la o manelizare a limbii române şi la un îndemn la adresa semidocţilor să devină sfertodocţi...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © Free Blogger Templates Wild Birds by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP