Cum am trecut pe Firefox - Blogul Sf.Sisoe
Blogul Sf.Sisoe: Cum am trecut pe Firefox

Cum am trecut pe Firefox

>> miercuri, 29 aprilie 2009

Ca unul care programează, sigur că am testat de-a lungul timpului toate browserele majore (Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera, Safari, etc.), dar stăteam lipit de IE. Asta până mi-am instalat IE 8 beta, cu care nu m-am împăcat deloc bine. Unele site-uri care mergeau foarte bine cu IE 7 aveau mari probleme de compatibilitate cu IE 8, legate de vizualizare, interpretarea CSS şi multe altele. Nici măcar în compatibility mode nu era mare brânză.

Deşi încercasem Firefox 1 şi 2 anterior, din inerţie nu am stat să studiez atent şi, eventual, să iau decizia unei schimbări. Suficient de frustrat din cauza IE 8, am zis să fac încercarea de a mă obişnui cu Firefox 3. După numai câteva zile de utilizare, am devenit fan. Am studiat apoi virtuţile comparative ale diferitelor browsere şi am constatat că făcusem o alegere bună. Deşi Opera şi Safari stau mai bine la capitolul îndeplinirii standardelor actuale pentru browsere, Opera mi se pare mai puţin prietenos, iar Safari pentru Windows mi se pare posac. La fel şi Google Chrome. Dar pe Safari îl folosesc la greu pe iPhone :)

Ceea ce m-a determinat Firefox să fac a fost să fi mai atent la testarea site-urilor Web în mai mult browsere. Pe măsură ce înţelegi diferenţele, poţi programa în aşa fel încât să nu mai fie nevoie să testezi mare lucru după aceea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © Free Blogger Templates Wild Birds by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP