Norc.ro - de ţinut minte - Blogul Sf.Sisoe
Blogul Sf.Sisoe: Norc.ro - de ţinut minte

Norc.ro - de ţinut minte

>> sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Aflu de la boio.ro despre un site interesant: www.norc.ro. Aduce într-o oarecare măsură cu Google Street View. care permite vizualizarea unui punct de pe hartă prin intermediul unor fotografii la panoramice. Site-ul este disponibil pentru următoarele ţări:
- România: Bucureşti, Ploieşti şi Valea Prahovei, Constanţa şi litoral, Braşov şi Poiana Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Piteşti, Tîrgovişte;
- Austria: Viena;
- Cehia: Praga, Brno;
- Slovacia: Bratislava, Trnava, Kosice, Banska-Bystrica, Zilina, Nitra;
- Polonia: Varşovia, Cracovia, Poznan, Wroclaw;
- Rusia: Moscova.

Interesant este faptul că proiectul este realizat de firma românească eXtreme Soft Group SRL şi constă din imagini realizate pe baza unei tehnologii proprietare de producere de panorame geo-referenţiate la nivel de stradă. Tehnologia rezidă în utilizarea unor autovehicule pe care s-a montat cîte un dispozitiv proprietar de fotografiere panoramică, bazat pe 10 camere fotografice, corelat cu un sistem de poziţionare globală (GPS) cu corecţii (DGPS).

Interfaţa, destul de simplă deocamdată, constă din hărţi preluate de la Google Maps, pe care se află marcate poziţiile, destul de dese, din care s-au realizat fotografiile panoramice. Este suficient să cauţi o adresă, să selectezi poziţia din care s-a făcut fotografia şi să te bucuri de vederea panoramică a locului. Fotografia se poate lesne roti din mouse.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © Free Blogger Templates Wild Birds by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP