Dramoleta Sorin Ovidiu Vântu şi împărţirea presei - Blogul Sf.Sisoe
Blogul Sf.Sisoe: Dramoleta Sorin Ovidiu Vântu şi împărţirea presei

Dramoleta Sorin Ovidiu Vântu şi împărţirea presei

>> vineri, 10 septembrie 2010

Reţinerea de ieri şi arestarea de azi-noapte a lui Sorin Ovidiu Vântu a ţinut capul de afiş al presei de toate culorile politice. Presa online este literalmente plină cu glose pe marginea subiectului.

Sorin Ovidiu Vântu şi-a creat o aură de geniu financiar, deşi şi-a început cariera cu o condamnare de cinci ani pentru un delict de drept comun, înainte de 1989, iar apoi a reuşit să îşi crească grămada de bani pe care stătea, baleind de-o parte şi de alta a limitei legal-ilegal. A ştiut să nu semneze aproape nimic, scoţând castanele din foc cu mâna altora: Ioana Maria Vlas, Nicolae Popa, etc.

Ca şi Al Capone, care nu a fost arestat pentru clanul mafiot pe care îl conducea, ci pentru fraudă fiscală, tot aşa Sorin Ovidiu Vântu este arestat pentru favorizarea infractorului.

Multe voci incriminează amestecul politic în această arestare, dar cel mai important element este revelarea polarizării extreme a societăţii româneşti, reflectată prin poziţia presei. Mai ales că Vântu este proprietarul unui trust de presă perceput a fi anti-Băsescu în ultimii ani.

Mi-a căzut sub ochi articolul Bocitoarele lui SOV: Tănase, Dinescu şi jurnaliştii de hazna, semnat de Mihail Neamţu în Blogary.ro. În primul rând, sare în ochi violenţa titlului. Sigur, veţi spune, se permite să fii expresionist, mai ales pe internet. Numai că acest titlu devoalează ura viscerală care caracterizează taberele politice din România. Dacă citeşti acest acest articol şi te uiţi din cine citează autorul cu linkuri, îţi dai seama din cine este compusă una dintre tabere, respectiv pro-Băsescu: Evenimentul zilei, Hotnews.ro, Curentul, Libertatea.

Desigur, nici cealaltă tabără nu se lasă mai prejos. Aşa cum m-am referit la una dintre tabere, la fel de bine mă puteam referi la cealaltă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © Free Blogger Templates Wild Birds by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP