Imbecilizarea Realitatea TV: moartea vinde - Blogul Sf.Sisoe
Blogul Sf.Sisoe: Imbecilizarea Realitatea TV: moartea vinde

Imbecilizarea Realitatea TV: moartea vinde

>> sâmbătă, 17 iulie 2010

Moartea Mădălinei Manole a dus la o dezlănţuire mediatică uriaşă, pe principiul că moartea vinde. În general, suferinţa vinde. Fie că este vorba de incendii, inundaţii, cutremure, prăbuşiri de clădiri sau accidente auto, televiziunile, mai ales cele de ştiri, năvălesc şi excelează prin a fi naturaliste, groteşti, indecente. Moartea amintită nu a făcut excepţie.

Întîmplător, miercuri dimineaţă, 14 iulie 2010, aveam televizorul deschis pe Realitatea TV. Crainica a întrerupt, pur şi simplu, citirea unei ştiri, pe ecran a apărut inscripţia breaking news şi a început sarabanda care nu s-a oprit nici astăzi. Cvasi-totalitatea programului este dedicată acestui subiect. Amănuntele sunt teribile: ce a ingerat ca să se sinucidă, cât a băut, cum a divorţat de fostul soţ, de ce, etc. Nici acum, la trei zile după eveniment şi după ce înmormântarea a avut loc ieri, adică ştirea s-a răcit, cum spun jurnaliştii, Realitatea TV continuă cu acelaşi subiect, inclusiv ca primă ştire în jurnale. Inclusiv Stelian Tănase îi spunea aseară lui Mircea Dinescu că emisiunea sa de astăzi va fi dedicată morţii Mădălinei Manole şi prezenţei lui Dan Diaconescu din nou la DNA. Dinescu a protestat dezgustat, iar Tănase i-a răspuns că a fost subiectul cel mai mediatizat al săptămânii.

Postul concurent, Antena 3, nu s-a lăsat mai prejos. Totuşi, printre transmisiile în direct de la diverse locuri unde a fost depus corpul artistei, a mai strecurat câteva emisiuni de factură economică, politică sau socială, care, aşa cum scrie Vlad Petreanu pe blogul său, le-a adus rating de patru ori mai mic decât concurenţa. Au reacţionat revenind la subiectul Mădălina Manole.

Toată această atitudine reprezintă semnul clar de manelizare sau otevizare a celor două posturi de ştiri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © Free Blogger Templates Wild Birds by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP