Mehmet Ali Ağca se crede Noul Mesia - Blogul Sf.Sisoe
Blogul Sf.Sisoe: Mehmet Ali Ağca se crede Noul Mesia

Mehmet Ali Ağca se crede Noul Mesia

>> luni, 18 ianuarie 2010

După cum anticipam acum câteva zile, Mehmet Ali Ağca a fost azi eliberat dintr-o închisoare de maximă securitate de la Ankara. Personajul a atentat la viaţa Papei Ioan-Paul al II-lea în 1981. Acesta a fost dus la un spital militar, unde va fi evaluat, pentru a se stabili dacă îşi poate satisface stagiul militar obligatoriu.

Deşi avocatul său, Me Haci Ali Özhan, anunţase că "Mehmet Ali Ağca se află într-o bună stare de sănătate, atât mentală, cât şi fizică", se pare că Ağca are probleme de sănătate mintală, crezându-se "noul Mesia" şi anunţând că vrea să fie botezat. "Vreau să anunţ sfârşitul lumii şi să scriu Evanghelia perfectă. O să proclam creştinismul perfect, pe care Vaticanul nu l-a înţeles niciodată", a declarat Mehmet Ali Ağca, citat de Le Figaro.

Potrivit ziarului francez, care citează presa turcă, fostul militant ultranaţionalist a transmis o scrisoare serviciilor secrete din Turcia în anul 2000, în care afirma că Vaticanul i-a propus 50 de milioane de dolari pentru a se converti la creştinism şi a deveni cardinal.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © Free Blogger Templates Wild Birds by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP