Despe Google AdSense, fără ură şi părtinire - Blogul Sf.Sisoe
Blogul Sf.Sisoe: Despe Google AdSense, fără ură şi părtinire

Despe Google AdSense, fără ură şi părtinire

>> marți, 22 septembrie 2009

Pe blogul lui Zoso, pe care nu-l agreez în mod deosebit (voi scrie altădată de ce), a apărut articolul Publisher despre AdSense. De fapt, Zoso publică scrisoarea unui utilizator agramat de Google AdSense, nemulţumit că i-au închis contul, şi un comentariu al lui: "Ăştia e oamenii care vrea să face bani în internete." Postarea a stârnit multe comentarii pro şi contra.

Pentru cei care nu ştiu, Google AdSense este sistemul folosit de Google pentru uzul proprietarilor de site-uri care vor să publice reclame ca cele prezente şi pe această pagină. Sistemul în oglindă este Google AdWords, cel care permite celor care doresc să publice reclame să-şi gestioneze contul.

Google câştigă cei mai mulţi din publicitate. Deşi iniţial motorul de căutare nu era monetizat, fiind o cercetare universitară înainte de a fi o afacere, ulterior publicitatea prin cele două sisteme amintit a făcut ca Google să crească rapid. Desigur, ca o companie mare ce se află, Google are un set foarte strict de termeni şi condiţii, a căror încălcare presupune excluderea celui care a greşit. Printre aceste norme, se numără interdicţia de a găzdui reclame Google pe site-uri cu materiale porno, care promovează acţiuni ilegale, ură, etc. Mulţi dintre cei care încalcă aceste reguli sunt excluşi imediat şi pierd câştigurile acumulate până în acel moment şi netrimise de Google. De aici se nasc foarte multe nemulţumiri.

Pentru că folosesc sistemul Google AdSense de circa cinci ani, îmi voi spune şi eu marile nemulţumiri:

1. Lipsa de transparenţă. Google nu este deloc transparent în ceea ce priveşte câştigurile şi modul de împărţire a lor. Nu ştii ce procent îţi alocă din câştigul lor. Statisticile prezente în AdSense îţi furnizează informaţii despre câştiguri, care, uneori, variază inexplicabil, la acelaşi trafic şi cam la aceeaşi rată de click.

2. Sistemul de asistenţă clienţi este desfăşurat în exclusivitate prin e-mail şi, în multe dintre cazuri, nu ţi se răspunde niciodată. Desigur, Google are grijă să scrie pe site că eşti îndemnat să citeşti întrebările puse frecvent şi răspunsurile aferente. Însă, de multe ori, chiar dacă semnalezi un aspect care nu se regăseşte acolo, tot nu primeşti răspuns.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © Free Blogger Templates Wild Birds by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP